Vacature Advocaat-stagiair International Trade & Customs

Voor ons International Trade & Customs team zijn wij op zoek naar een Advocaat-stagiair

De werkzaamheden
Het International Trade & Customs team adviseert onze cliënten op het gebied van in- en uitvoer van goederen, economische sancties, anticorruptie, exportcontroles en de screening van buitenlandse directe investeringen.

In een wereld die steeds internationaler en digitaler wordt, krijgen onze cliënten te maken met uiteenlopende vraagstukken op het gebied van douane- en handelsregelgeving. Onze cliënten zijn in veel gevallen multinationals actief in hightech sectoren, waar innovatie en aanhoudende verandering de standaard is.

Jij vindt het leuk je te verdiepen in de wet- en regelgeving die relevant is voor de vraagstukken die nieuwe technologieën kunnen oproepen. Je snapt wat onze cliënten doen en wat ze beweegt.
Dat weet je te vertalen naar juridisch advies.

Bij ons International Trade & Customs team werk je aan een scala aan zaken, van groot tot klein. Je werkt niet alleen aan adviezen maar staat cliënten ook bij in juridische procedures. De sfeer binnen het kantoor en het team is informeel en daarom is een persoonlijke klik met het team heel belangrijk. Het internationale karakter van de praktijk geeft je de gelegenheid om ook samen te werken met je collega’s in het buitenland.

Dit ben jij:

  • Je hebt (bijna) de master Europees, Fiscaal of Internationaal (handels)recht afgerond;
  • Je bent enthousiast, ondernemend en commercieel ingesteld;
  • Het is noodzakelijk dat je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel in woord als in geschrift, in de Nederlandse en Engelse taal;
  • Verder heb je interesse in de High Tech sectoren waarin wij werkzaam zijn;
  • En tot slot wil jij je inzetten voor de profilering van het team.

Dit bieden wij:

  • Een informele werksfeer op kantoor Den Haag / Amsterdam, waar jij jezelf kunt zijn;
  • Een focus op persoonlijke ontwikkeling, door (interne) trainingen en opleidingen;
  • Een grote groep Birds met wie je de week af kunt sluiten in onze kantoorbar, activiteiten organiseert of ontmoet tijdens internationale retreats die jaarlijks plaatsvinden; en
  • Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket.

Voor meer informatie over de functie en/of de werkzaamheden nodigen wij je uit contact op te nemen met Brian Mulier (Partner International Trade & Customs) via telefoonnummer 070 – 353 8800.

Diversity and Inclusion

We streven naar een diverse en inclusieve samenstelling van onze teams. Diversiteit en inclusie gaan ons aan het hart en zijn onderdeel van onze bedrijfscultuur. Verschillende achtergronden en uiteenlopende ideeën zijn immers een verrijking voor onze organisatie en dat levert zichtbaar resultaat op. We moedigen sollicitanten die – om welke reden dan ook – een diverse achtergrond hebben daarom van harte aan te solliciteren.