Politiek en Conflict – Met Joris Voorhoeve
26 May 2021 , Utrecht

Politiek en Conflict – Met Joris Voorhoeve

*Event in Dutch*

Een groep van ervaren Socrates leden heeft in samenwerking met Urios de voormalig minister van defensie, Joris Voorhoeve, uitgenodigd om aan hem te vragen hoe conflict en politiek in de praktijk nu samenkomen. Zo trachten Socrates en Urios hun blikken te verbreden en aan te vullen met de situatie in de realiteit. Hierbij nodigen we alle leden van het Socrates en Urios Netwerk uit! Stel je vragen en kom erachter hoe moeilijk een conflictsituatie wel niet is door de ogen van de heer Voorhoeve.

Op de avond zelf zullen Lucas Moes van Socrates en Louisa Handel-Mazzetti van Urios jullie vragen stellen aan de heer Voorhoeve. In de aanmelding kan je je vragen stellen en ook tijdens het evenement kan je je vragen live stellen via de chat.

Over Joris Voorhoeve
Joris Voorhoeve heeft een achtergrond in de politiek én de academische wereld. Zo was hij minister van defensie ten tijden van de Srebrenica genocide, waarbij een Nederlands Venenigde Naties bateljon verantwoordelijk was voor de vrede. Daarnaast is hij actief bij de universiteit Leiden als hoogleraar Internationale Organisties en bij de Haagse Hogeschool over Internationale Vrede. De heer Voorhoeve was van origine lid van de VVD en heeft hierdoor ook zijn ministerpost kunnen vervullen. Inmiddels is hij overgestapt naar D66.

Je kan je als gast aanmelden voor dit evenement via de volgende link: https://www.socrateshonours.org/evenementen/conflict-en-politiek-met-joris-voorhoeve/join

Event info

CityUtrecht
AddressOnline
Datum26 May 2021
OrganisatorSocrates & Urios
Time8 PM - 9.30 PM